Restaurang
 
 
   

Det finns otaliga skildringar om middagsbordets fröjder! Den kände engelske 1700-talsförfattaren Samuel Johnson skrev 1770: "Det finns inget privat hem där folk kan ha så trevligt som på ett välskött värdshus. Värden i huset är angelägen om att underhålla
sina gäster, gästerna å sin sida angelägna om att vara trevliga tillbaka. Man vet ju att man är välkommen, och ju mer väsen man för, ju mer besvär man ställer till med, ju välkomnare är man. Nej Sir, hittills har människan inte
funderat ut någonting där det råder lika
mycket trivsel som på ett värdshus eller
en taverna!"

 
   

Detta, i kombination med den genuina miljön och omsorgen i matlagningen har vi tagit fasta på!
Mat kan mätta den hungrige och kan vara en ren njutning för gourmanden. Måltiden skapar samhörighet och gemenskaps- känsla i en grupp av människor.
Mat är mat – men också en form av kultur och ett sätt att mötas och att umgås!
Minnet av en god middag och en trevlig samvaro kan man bära med sig hela livet, och vi lägger mycket stor vikt vid att maten skall vara god och vällagad.
Ni kan återfinna traditionella svenska maträtter men också inspiration från det franska och italienska köket.
Se under menyer!

 
 
 
 
 

Ingen har någonsin gått hungrig från Lidaforsgården. Värdinnans önskan är att du skall kunna äta dig riktigt mätt och sedan vila. Vilan kan du få genom att promenera vid ån, sitta på en sten vid forsen – eller lägga dig raklång på en säng för siesta.
Skulle timmen bli sen eller gästerna alltför trötta, finns 16 sängplatser att tillgå. Detta utnyttjas ofta vid släktkalas av dem som kommit långväga!
Vi har en varierad vinlista och ger
gärna råd och förslag på val av vin till maten.
På Lidaforsgården finns i huvud- byggnaden fyra matsalar med plats för 8 gärster i den minsta och upp till 45 i den största. April till oktober kan man också sitta ute i den unika paviljongen. Där finns plats för 70-80 personer. Vackrare festlokal sommartid finns inte!